Korte visagie cursus of training

Misschien wil je graag kennismaken met de visagie zonder direct een volledige opleiding te volgen. Of gebruik je visagie al tijdens je werk, bijvoorbeeld als kapper of schoonheidsspecialist, en ben je op zoek naar meer kennis en verdieping.
Daarvoor bieden wij diverse korte cursussen aan. Je leert in enkele dagen de basistechnieken van de visagie goed aan te brengen en je doet meer productkennis op. Tijdens de lessen ga je direct zelf oefenen op een model, zodat je onder begeleiding van de docent de technieken snel onder de knie krijgt. Zo kun je ontdekken of het visagie vak iets voor jou is. Of de opgedane kennis direct toepassen tijdens je werk.
Een korte training is makkelijker in te passen in je agenda, en is te volgen in één of meerdere dagen.

Professionele visagie training van één of meerdere dagen

Wij bieden verschillende mogelijkheden voor het volgen van een kortere cursus. Zo kun je kiezen voor een bruidsmake-up cursus, een 2-daagse of een 4-daagse cursus, maar ook voor een visagie workshop van een dagdeel. Ook bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van een privé training of een visagie cursus op maat, bijvoorbeeld voor een bedrijf.  

 

 

4 daagse visagie cursus

In deze cursus van 4 dagen leer je verschillende toegankelijke technieken die je zowel privé als zakelijk kunt toepassen.
Ideaal om kennis te maken of uit te breiden.
Heb je of werk je in een salon? Na deze cursus kun je beter adviseren en zul je met meer zelfvertrouwen de klanten voorzien van een passende make-up. Je leert een goede basis bepalen, leert alles over kleuren en je gaat aan de slag met verschillende make-ups.

Een greep uit ons lesprogramma:

 • Reinigen
 • Kleurenleer
 • Wenkbrauwen epileren, corrigeren, vormen
 • Dag- en avondmake-up
 • Bruidsmake-up inclusief wimperstukjes plakken
 • Fotografie make-up
 • Shapen & Highlighten
 • Smokey eyes make-up

Na 4 dagen rond je de opleiding af met een certificaat.

Deze cursus wordt vier maandagen achter elkaar gegeven, met maximaal 10 deelnemers!

Interesse? Bekijk dan snel de startdata

Weekendcursus visagie

De weekendcursus is zeer geschikt als je graag op een vrijblijvende manier wilt kennismaken met de visagie. Je zit niet vast aan een lange opleiding en je leert in de twee lesdagen genoeg om bijvoorbeeld jezelf beter te kunnen opmaken, of om te kunnen bepalen of het iets voor jou is om er je werk van te maken. Ben je na deze cursus juist enthousiast geworden, dan kun je doorstromen naar de allround vakopleiding.
Ook is de weekendcursus bedoeld voor professionals, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, die op zoek zijn naar verbreding of meer verdieping in hun werk. In de lessen wordt aandacht besteed aan een dagmake-up en een avondmake-up. En daarnaast ook bruidsmake-up en smokey eyes make-up. Na de weekendcursus kun je je klanten met meer zelfvertrouwen en kennis voorzien van een goed make-up advies.

Het lesprogramma:

 • Reinigen
 • Kleurenleer
 • Dagmake-up
 • Avondmake-up
 • Bruidsmake-up
 • Shapen & Highlighten
 • Smokey eyes make-up

Na het succesvol volgen van de twee lesdagen ontvang je een certificaat.

Deze cursus wordt in één weekend (zaterdag en zondag) gegeven, met maximaal 10 deelnemers. 

Enthousiast geworden? Voor de weekendcursus staan meerdere startdata gepland!

cursus bruidsmake-up

Cursus Bruidsmake-up

Word een professional in het verzorgen van bruidsmake-up na het volgen van deze gespecialiseerde cursus.
De ervaren docent is zelf werkzaam in de praktijk en weet wat er allemaal komt kijken bij een bruidsmake-up in de praktijk. Je leert technieken voor een langhoudende en waterproof make-up die de gehele dag mooi blijft. Ook leer je hoe de make-up goed overkomt op de foto's.  En er word aandacht besteed aan het contact met de bruid. Je leert hoe je goed voorbereid te werk gaat tijdens de proefsessie vooraf en ook op de huwelijksdag zelf.
Heb je al kennis van het visagievak en wil je graag leren bruiden opmaken, of doe je dit al en wil je daarin professioneler en vakbekwamer worden? Dan is deze ééndaagse cursus geschikt voor jou! Ook als je gaat trouwen en graag zelf je make-up wilt doen op je trouwdag, is deze cursus een aanrader.

Voor deze cursus staan meerdere startdata gepland. Wij werken met kleine groepen van maximaal 10 cursisten, dus vol is vol!

Visagieworkshop

Naast meerdaagse cursussen bieden wij bij onze Academy ook visagieworkshops van een dagdeel. De workshop is vooral gericht op het leren jezelf op een goede en makkelijke manier opmaken. Tijdens de workshop van 2,5 uur laten wij zien dat make-up aanbrengen bij jezelf niet lastig hoeft te zijn. Ook leer je welke producten bij je passen en welke kleuren je mooi staan. Onze docenten geven veel praktische tips die je direct zelf kunt toepassen.

De inhoud van de workshop

Alle onderdelen van een goede basismake-up worden uitgelegd en voorgedaan door de docent en daarna ga je onder begeleiding zelf aan de slag. Alle stappen van de visagie komen aan bod: concealer, foundation, diverse oogschaduws, wenkbrauwen, shapen & highlighten, blush en lippen. Je leert de juiste technieken en kleuren te gebruiken en werkt met producten die passen bij je huidtype en leeftijd.
Een make-up workshop is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een personeelsuitje, teambuilding, of vrijgezellenfeestje.

korte visagie cursus
WhatsApp chat