Veelgestelde vragen

Meer informatie over onze visagie opleidingen

Je denkt erover om een opleiding tot visagist te volgen maar twijfelt nog welke school het beste bij je past? Of je hebt veel vragen? Dat begrijpen wij! Hieronder kun je antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Wil je meer weten? Je kunt altijd contact opnemen, wij helpen je graag verder.

 

Is de school goed te bereiken?

Ja, we hebben een centrale ligging buiten de stad waardoor we goed en makkelijk te bereiken zijn. Er zijn eigen parkeerplekken en 50 meter verder kun je ook gratis parkeren. Met het openbaar vervoer zijn we ook goed bereikbaar, er is een bushalte op 100 meter afstand.

 

Kan ik in termijnen betalen?

Dit kan zeker. Je kunt bij ons in 6 termijnen betalen, 1 termijn voordat de opleiding begint en de andere 5 termijnen volgen maandelijks. Betaal je de opleiding in 1 keer dan hebben we hier een leuke korting aan verbonden, afhankelijk welke opleiding je kiest.

Is een lespakket verplicht om aan te schaffen?

Ja, we hebben gekozen voor een verplicht basispakket. Zo heb je altijd de benodigde producten om goed te kunnen werken tijdens de lessen en waarmee je ook kunt oefenen thuis. Als iedereen met dezelfde pakketten werkt weten wij precies waar we kunnen bijsturen indien nodig.

We hebben drie soorten pakketten samengesteld; Bronze, Silver en Gold, vanaf €395,-.
Het is belangrijk (en leuk!) om direct met goede en professionele materialen te   werken. De school heeft geen belang bij extra verkoop van deze producten en biedt dit met maximale korting aan.
De betaling van het pakket moet voor aanvang zijn voldaan. Het pakket wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Wij werken met het mooie merk Make-up Studio. Dit is een professioneel merk waar veel visagisten graag mee werken. Als student bij onze school krijg je een korting van 20% bij het (extra) aanschaffen van deze producten. Als je in de toekomst aan de slag gaat als visagist kan dit zelfs oplopen tot 40% korting.
De verkoop loopt niet via onze school maar rechtstreeks via de webshop van Make-up Studio of in de winkel in Den Haag of Amsterdam.

Welke leeftijden mogen er mee doen?

Hier wordt niet op geselecteerd. Wij vinden zoveel mogelijk variatie in leeftijd binnen een klas juist een voordeel. Het enige wat we vragen van leerlingen is een hoge inzet. We zijn op zoek naar leerlingen die serieus aan het werk willen als visagist.
Het maakt dus niet uit of je bijvoorbeeld 16 of 56 jaar bent, als je maar heel veel zin hebt om als visagist aan de slag te gaan!

Wat kan ik doen na het behalen van mijn diploma?

Na het behalen van het diploma bij de Beauty Bureau Academy beheers je alle benodigde skills en kun je direct aan de slag als professioneel visagist. Het diploma toont aan dat je bent opgeleid tot allround visagist en deze kun je laten zien aan opdrachtgevers of werkgevers.
Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt als freelance visagist aan de slag, zelfstandig of in samenwerking met een bureau. Ben je op zoek naar een vaste baan, dan is werken in een parfumerie, beautysalon of voor tv ook een mogelijkheid.

Worden examens door de school zelf afgenomen?

Ja, wij hebben de examens zelf samengesteld. Om wel transparant en objectief te kunnen beoordelen wordt het examenwerk ook van experts van buitenaf beoordeeld. 
Onze docenten zijn aangesloten bij Certiforce, aantoonbaar bekwaam en gecertificeerd. 

Word ik geholpen bij het vinden van opdrachten?

Ja. Wij begeleiden onze leerlingen tijdens de opleiding maar ook daarna. We doen als school ons best om leuke opdrachten te bieden, zodat leerlingen al ervaring op kunnen doen en de verschillende richtingen binnen het visagie vak kunnen ontdekken.
Ook vertelt Ilse Voortman (oprichtster Beauty Bureau Agency & Academy en ruim 12 jaar ervaring) tijdens één van de lessen hoe je als visagist aan de slag kunt en welke mogelijkheden er allemaal zijn in het vak visagie.

Deze uitgebreide begeleiding is uniek bij visagie opleidingen!

Wanneer kan ik me het beste inschrijven?

We werken met maximaal 10 studenten per klas, dus vol is vol. Je kunt bij ons geen plek reserveren. Is de opleiding vol, dan kunnen we je op een reservelijst zetten. We nemen dan contact met je op als er iemand uitvalt. Heb je de opleiding gekozen die je graag wilt volgen? Dan raden we je aan je direct in te schrijven.

Contact opnemen?

T: 085-070 25 80
M: academy@beautybureau.nl

visagie opleidingen

Enthousiast geworden?

Wij ontwikkelen onze opleidingen zelf en vanuit onze jarenlange ervaring uit de praktijk. Geen stoffig lesmateriaal maar altijd actueel en afgestemd op de vraag in de arbeidsmarkt. Na 10 jaar ervaring als agency voor visagisten hebben wij een goede naam opgebouwd in de visagie wereld en hebben wij een groot netwerk aan opdrachtgevers door heel Nederland.
Daardoor kunnen wij onze studenten op de beste manier begeleiden om als visagist aan de slag te gaan.

rev

Ik heb de 4daagse visagie opleiding gevolgd bij de Beauty Bureau Academy en werd super begeleid door zowel Ilse als Sandra. Beide dames zijn erg enthousiast, vertellen/delen graag over het visagie vak en leggen goed uit. Ontzettend veel geleerd in de 4 dagen! Voor de opleiding had ik het silver make up pakket aangeschaft, wat ik zelf erg prettig vond omdat er meteen werd uitgelegd hoe ik de verschillende producten kon gebruiken en ik kan nu ook gelijk zelf aan de slag. Maar ook mocht ik andere producten welke beschikbaar waren (een andere kleur foundation of oogschaduwpallet bijv.) in de les gebruiken of zelf meenemen. Daarnaast een erg mooie en nette locatie welke makkelijk bereikbaar is met het OV en werd er zelfs voor de lunch gezorgd. Kortom, mocht je opzoek zijn naar een opstapje in de visagie en is een jaaropleiding oid een te grote commitment (zoals in mijn geval) dan raad ik de 4 daagse opleiding zeker aan!

review visagie opleidingen Isa

Ik heb bij Beauty Bureau Academy de allround opleiding gevolgd en ik ben hier erg enthousiast over! Je wordt tijdens de opleiding niet alleen opgeleid tot visagist, ook krijg je de mogelijkheid een portfolio op te bouwen. De docenten zijn erg professioneel en ervaren, en je kunt zelfs na de opleiding nog bij hen terecht met vragen.

review Kiki
mercedes review
review Patricia visagie opleiding

De visagie opleiding is echt geweldig! Zeer uitgebreid en geen vraag is hen te veel. Er zijn zoveel aanbieders van dit soort opleidingen maar na mijn bezoek aan de open dag had ik er al een goed gevoel over en ben blij dat ik de keuze voor deze opleiding heb gemaakt. En als kers op de taart kun je na het behalen van je diploma ook nog eens via hen aan de slag en dus genoeg ervaring op doen.
Dank je wel, Ilse (en andere docenten)

Lisa review visagie opleiding

Super leuke 4 daagse visagie cursus gedaan! Zeer leerzaam. Leuke docenten en duidelijke uitleg! Ik kom in september terug voor de 24 daagse cursus. Zeker een aanrader!

WhatsApp chat