Visagie plus opleiding

In 10 lessen leren we je stap voor stap de basis technieken. Vind je bijvoorbeeld de allround opleiding te intensief of werk je in een salon en wil je wat meer verdieping? Dan is deze plus visagie opleiding iets voor jou!
Wij begeleiden je en helpen je op weg als je als visagist aan de slag wilt. Na het afronden van de opleiding krijg je diploma.
Ons leerdoel is om je de basistechnieken goed te leren zoals het toepassen van kleuren, herkennen van oog- en gezichtsvormen en up-to-date blijven qua trends.

Meteen aan het werk als visagist

Na het afronden van deze visagie plus opleiding kun je als visagist aan de slag. Ook bieden wij verschillende opdrachten waar je ervaring op kunt doen. Wil je zo uitgebreid mogelijk opgeleid en begeleid worden? Bekijk dan de allround opleiding.

 

Wij ontwikkelen onze opleidingen zelf en vanuit onze ervaringen vanuit de praktijk. Geen stoffig lesmateriaal maar altijd up-to-date en naar de behoefte in de arbeidsmarkt. Na 10 jaar ervaring als agency voor visagisten hebben wij een goede naam opgebouwd in de visagie wereld.

Een kleine greep uit ons lesprogramma tot visagist:

 • Huidtypes, gezichtsvormen en kleurenleer
 • Vormen van wenkbrauwen
 • Dag- en bruidsmake-up
 • Multi culturele bruidsmake-up
 • Shapen & Highlighten
 • Getinte huid
 • Galamake-up, glamour- en feestmake-up
 • Werken als visagist, hoe kom je aan opdrachten, wat zijn onze ervaringen etc.
 • Praktijkexamen met fotoshoot

(dit is niet het complete lesprogramma)

Tijdens de opleiding worden diversen lessen beoordeeld en oefen je op (eigen) modellen. Er is 1 theorie examen en 1 praktijk examen inclusief fotoshoot.

Op dit moment staan er geen nieuwe startdata gepland.

Kosten visagie plus opleiding:

Dagopleiding: €1.050,-
Of 3 termijnen van €350,-*

Avondopleiding: €900,-
Of 3 termijnen van €300,-*

*Het eerste termijn wordt bij inschrijving in rekening gebracht. De 2 resterende termijnen maandelijks vanaf de startdatum.
Wij rekenen geen inschrijfgeld of examengeld.

Daarbij komt het professionele lespakket van Make-up Studio. Hier rekenen wij de minimale kosten voor omdat wij het belangrijk vinden dat je direct in de lessen met de juiste materialen aan de slag kunt. Er zijn verschillende mogelijkheden:
Bronze pakket: € 395,-
Silver pakket: € 545,- (Inclusief professionele koffer)
Gold pakket:  € 695,- (inclusief professionele koffer)
Betaling voor de eerste les.

Denk je geen lespakket nodig te hebben omdat je al veel professionele make-up hebt verzameld? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Belastingteruggave:
Beauty Bureau is een particulier opleidingsinstituut en je komt hierdoor niet in aanmerking voor studiefinanciering en een OV kaart. Wel is waarschijnlijk een groot gedeelte aftrekbaar van de belasting. Wil je weten of ook jij de studiekosten op kunt geven bij de Belangstingdienst?

Heb je je visagie opleiding afgerond? Dan ontvang je ons digitale keurmerk en ben je aangesloten bij het Beauty Bureau visagisten team!
Met dit keurmerk toon je duidelijk aan dat je een goede vakopleiding hebt gevolgd en een professional bent. Dit geeft kwaliteit weer en wekt vertrouwen bij opdrachtgevers en klanten.  Met dit keurmerk kun je je dus onderscheiden en zul je meer opvallen als je aan het werk wilt gaan als visagist.
Meer weten?

Na al die weken hard werken krijg je bij de visagie PLUS opleiding een diploma.
De laatste les maken wij dan ook extra feestelijk met een hapje en een drankje aan het einde van de les.

Uiterst professioneel. Voor mij is Beauty Bureau Academy the place to be als het gaat om het volgen van een opleiding tot visagiste. Bedankt voor de mooie opleiding en lekkere lunch en wie weet tot een later tijdstip.

Claudia Jansen

Beauty Bureau werkt professioneel en met veel persoonlijke aandacht. Dit heb ik zelf als erg prettig ervaren. Goede ervaren visagisten die weten waar ze het over hebben en erg enthousiast zijn over hun vak. Aanrader!

Margot van Veelen

Ik heb de 4daagse visagie opleiding gevolgd bij de Beauty Bureau Academy en werd super begeleid door zowel Ilse als Sandra. Beide dames zijn erg enthousiast, vertellen/delen graag over het visagie vak en leggen goed uit. Ontzettend veel geleerd in de 4 dagen! Daarnaast een erg mooie en nette locatie welke makkelijk bereikbaar is met het OV. Een aanrader!

Eline Kemperman

Wat je leert tijdens de visagie plus opleiding

De visagie plus opleiding bestaat uit 10 praktijkgerichte lessen waarin je wordt opgeleid tot professioneel visagist. Je hebt geen vooropleiding of basiskennis nodig.
De lessen worden gegeven door ervaren docenten uit de praktijk. Zij werken zelf ook nog steeds als freelance make-up artist en weten precies welke kennis je nodig hebt om aan de slag te kunnen als visagist.
Het theoriemateriaal is bondig en up-to-date en omdat er tijdens de praktijklessen regelmatig geoefend wordt op (eigen) modellen worden de lessen optimaal benut.
Je leert alle aspecten van de visagie, van een naturel en dagmake-up tot glamourmake-up en smokey eyes. Ook wordt er aandacht besteed aan technieken voor bijvoorbeeld tv en fotografie.
De docenten delen graag hun kennis en ervaring vanuit de praktijk en leren je wat er allemaal bij komt kijken als je aan het werk gaat als freelance visagist.

Waarom onze academy?

 • Maximaal 10 studenten per klas
 • Mogelijkheid tot stageopdrachten
 • Persoonlijke begeleiding, ook na de opleiding
 • Portfolio opbouw tijdens je opleiding
 • Geen inschrijfgeld
WhatsApp chat