Masterclass hairstyling

Ben je werkzaam als visagist en wil je graag meer opdrachten?
Dan is deze masterclass geschikt voor jou! Als visagist ben je meer allround als je ook de haarstyling van het model kunt verzorgen. Zo hoeft de klant of opdrachtgever maar één professional in te huren. Het totaalplaatje kunnen bieden levert je meer werk op én is ook nog eens erg leuk!

Leer de basistechnieken

Tijdens de ééndaagse masterclass wordt ingegaan op het op de juiste manier fohnen van het haar. Je leert welke producten en materialen je het beste kunt gebruiken. Daarna komt het krullen van de haren aan bod.
In het tweede deel van de masterclass leer je enkele opsteektechnieken om het haar gedeeltelijk of helemaal op te steken.

Bij de masterclass wordt les gegeven door een ervaren docent in kleine groepen. Zo is er voldoende tijd en aandacht voor begeleiding. Je brengt zelf een model mee naar de les met half lang of lang haar. De docent doet ieder onderdeel voor en daarna ga je zelf oefenen op je eigen model.

De lunch wordt door ons verzorgd.

Wij ontwikkelen onze opleidingen en cursussen zelf en vanuit onze ervaringen vanuit de praktijk. Geen stoffig lesmateriaal maar altijd up-to-date en naar de behoefte in de arbeidsmarkt. Na 10 jaar ervaring als agency voor visagisten hebben wij een goede naam opgebouwd in de visagie wereld.

Het lesprogramma:

 • Materialen en producten 
 • Preppen van het haar
 • Fohnen
 • Polijsten van het haar
 • Krullen
 • Opsteken diverse technieken

 

Masterclass hairstyling: 1 dag van 10 uur tot 15 uur
Wij vragen de cursist bij deze training zelf een model mee te nemen.

Startdata:
Maandag 20 april 2020

Maximaal 10 deelnemers dus wees er snel bij!

 • Geen inschrijfgeld
 • Maximaal 10 leerlingen
 • Inclusief lunch
 • Gratis parkeren
 • Bushalte op 50 meter afstand
 • Inclusief begeleiding

Niet inbegrepen: Tijdens de les werk je op een eigen model. Vind je dit lastig? Wij denken graag met je mee.
Adres: Hoge Rijndijk 253, Zoeterwoude (Leiden).

Kosten masterclass hairstyling:

1 daagse opleiding: €175,-
Wij rekenen geen inschrijfgeld.

De masterclass is exclusief materialenpakket. 
De cursist neemt zelf föhn, krultang, speldjes en haarproducten mee. 

Belastingteruggave: Beauty Bureau is een particulier opleidingsinstituut en je komt hierdoor niet in aanmerking voor studiefinanciering en een OV kaart. Wel is waarschijnlijk een groot gedeelte aftrekbaar van de belasting. Wil je weten of ook jij de studiekosten op kunt geven bij de Belangstingdienst?

Na het succesvol volgen van de masterclass krijg je een certificaat. Ben je op zoek naar een opleiding met een diploma? Kijk dan bij onze andere opleidingen.

Wat kun je verwachten?

Preppen van het haar

Het preppen van het haar wil zeggen dat het haar goed wordt voorbereid voor het föhnen, krullen of stylen. Met de juiste producten zorg je ervoor dat het haar goed en lang in model blijft en bijvoorbeeld niet gaat pluizen.

Föhnen en krullen

Dit zijn twee belangrijke basistechnieken. Als hairstylist zul je dit vaak toepassen. Dit is de basis van een mooi verzorgd los kapsel met halflang of lang haar. 

Opsteektechnieken

Opsteken kan op verschillende manieren. Tijdens de masterclass wordt geleerd hoe je een goede basis maakt voor een opsteekkapsel en van daaruit het haar op diverse manieren kunt opsteken. Er wordt aandacht besteed aan een klassieke manier en aan een modern ‘los’ opsteekkapsel. 

Inclusief lunch

Onze masterclass is van alle gemakken voorzien. Er is koffie en thee aanwezig en de lunch wordt door ons verzorgd.

WhatsApp chat