Daarom Beauty Bureau Academy

Bekijk de video en krijg een indruk van de Academy in iets meer dan een minuut. 

Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder staan een aantal redenen waarom je voor ons zou kunnen kiezen.  

Waarom kies jij voor ons?

Je denkt erover om een opleiding tot visagist te volgen maar twijfelt nog over welke school het beste bij je past? Wij helpen je graag. Hieronder hebben wij een paar belangrijke punten voor je op een rijtje gezet. Heb je meer vragen? Neem gerust contact op. Regelmatig organiseren wij open dagen, wij heten je van harte welkom voor een kennismaking bij onze Academy.

Inclusief mogelijkheid tot stage

Bij de visagie opleiding geven wij de mogelijkheid om een dag of meerdere mee te lopen met één van onze visagisten. Tijdens deze stagedag kun je meewerken met een ervaren visagist van onze Agency en ervaren hoe het er bij een opdracht aan toe gaat. Leuk én leerzaam!

Al ruim 10 jaar ervaring in de visagie branche

De afgelopen jaren hebben wij met Beauty Bureau Agency al veel mooie opdrachten mogen verzorgen voor o.a. commercials, fotoshoots, film, bedrijfsfeesten en workshops. Wij zetten visagisten landelijk in voor opdrachten en zijn inmiddels een begrip in de visagiebranche. Daarom is onze Academy ook een fantastische aanvulling op de Agency. We kunnen je begeleiden en advies geven hoe je aan de slag kunt als visagist. Of misschien kan en wil je ons team wel versterken!

Keurmerk en diploma

Heb je een visagie cursus of opleiding afgerond bij onze academy, dan ontvang je digitaal dit keurmerk. Deze kun je toevoegen aan je CV en delen op je social media of website. Met dit keurmerk toon je duidelijk aan dat je een goede vakopleiding hebt gevolgd en een professional bent. 

Persoonlijke begeleiding bij opdrachten

Tijdens de lessen doe je alle technische kennis en praktijkervaring op om het vak visagie te leren. Maar bij het werken als visagist komt veel meer kijken. Hoe kom je aan opdrachten en hoe ga je goed voorbereid naar een opdracht toe? Wij begeleiden je daarin tijdens de opleiding én ook daarna. Zo is er een les waarin wij je alles vertellen over het werken als freelance visagist. Ook is er de mogelijkheid tot het lopen van een dag stage bij een ervaren visagiste. Daarnaast bieden wij regelmatig leuke opdrachten aan waarbij je als student ingezet kunt worden. Zo doe je al onder onze begeleiding ervaring op.

In termijnen betalen

Bij de allround visagie opleiding en de visagie plus opleiding bieden wij de mogelijkheid gespreid te betalen in termijnen. Betaal je in één keer dan krijg je €100 korting! Wij rekenen geen inschrijfgeld.

Lichte ruimte met daglicht van bovenaf

De opleidingsruimte heeft 2 grote lichtkoepels die voor perfect daglicht zorgen van bovenaf. Uiteraard bevatten alle spiegels ook aparte lampen maar in combinatie met het daglicht is dit perfect licht om alles goed te kunnen zien tijdens de lessen.    

Professioneel en up-to-date

Onze opleidingen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk, gebaseerd op de ervaringen die wij daar hebben opgedaan. Daarnaast geloven wij in het up-to-date houden en blijven van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Bij ons geen stoffig lesmateriaal. Elk seizoen wordt er gekeken wat wij kunnen aanpassen naar deze tijd en welke vraag er is vanuit de studenten en de klant. Wij hebben met veel zorg en aandacht onze eigen visagie opleidingen ontwikkeld met theorie en praktijkexamens, inclusief diploma of certificaat. Bij de praktijkexamens is naast de docent een examencommissie aanwezig om de resultaten te beoordelen. Bij de feestelijke diploma uitreiking mag je een introducé meenemen en wordt er met elkaar teruggekeken op de leuke periode. Er bestaat geen landelijk branchediploma voor het vak visagie. Dit is anders dan wat sommige opleidingen suggereren. ANBOS Nederland is met deze erkenning gestopt. 

Lespakket Make-up Studio en Inglot

Tijdens de opleiding werken wij met het professionele Nederlandse merk Make-up Studio en Inglot. De lespakketten zijn in samenwerking met Make-up Studioen Inglot speciaal voor onze opleidingen op maat samengesteld. Zo werk je direct met kwalitatief de beste producten om het vak goed te leren. Wij vinden het belangrijk dat je met de beste kwaliteit kunt werken, maar ook dat het voor iedereen haalbaar is het lespakket aan te schaffen. Daarom werken wij met drie varianten: lespakket Bronze, Silver en Gold. Je kunt zelf bepalen hoe uitgebreid je wilt starten. Wil je tijdens de opleiding extra producten kopen?

Professionele fotoshoot examenopdracht

Bij het praktijkexamen van de allround opleiding en de visagie plus opleiding zorgt de school  voor professionele modellen en fotograaf. Je mag je examenopdracht uitvoeren op een fotomodel van een door de school ingeschakeld modellenbureau. Je werk wordt vastgelegd tijdens een fotoshoot door een professionele fotograaf. Deze foto’s kun je direct toevoegen aan je portfolio.
Hiervoor worden geen extra kosten gerekend. Dit is uniek tijdens visagie opleidingen!

Opbouw portfolio tijdens je opleiding

Tijdens je opleiding wordt je begeleid en geholpen door je docent om een professioneel portfolio op te bouwen, waarmee je je direct kunt presenteren op de arbeidsmarkt. Dit is niet alleen erg leerzaam maar vooral ook heel leuk! Een goed portfolio is onmisbaar als je aan de slag wilt als visagist. Omdat dit zo belangrijk is, is het portfolio ook een examenonderdeel dat beoordeeld zal worden door de examencommissie.

Kleine groepen, veel persoonlijk aandacht

Wij stomen studenten klaar om als visagist/make-up artist aan de slag te gaan. Kleine groepen en dus veel persoonlijke aandacht vinden wij heel belangrijk. Daarom kiezen wij ervoor om maximaal 10 studenten per groep toe te laten. Zo kunnen wij ons niet alleen richten op kennis delen maar ook de studenten begeleiden die wat extra ondersteuning nodig hebben.

Goed bereikbaar met auto en OV

Je kunt bij onze gratis voor deur parkeren! Ook is er een bushalte op 50 meter afstand, dus ook erg goed met het openbaar vervoer te bereiken.

Gecertificeerde docenten

Om examens goed en objectief uit te kunnen voeren werken wij samen met experts van buitenaf. Ook zij beoordelen het werk van de studenten tijdens het examen. 
Onze hoofddocent is gecertificeerd bij Certiforce.

Meer weten?

Vanuit onze ruim 10 jaar lange ervaring in de praktijk hebben wij een mooie selectie van visagie opleidingen samengesteld. We hebben er over nagedacht wat echt belangrijk is om als make-up artist aan het werk te kunnen gaan.
De theorie ontwikkelen wij zelf zodat deze goed aansluit bij de praktijk. Het lesmateriaal wordt ieder jaar herzien en up to date gemaakt.
Met onze diploma´s en certificaten kun je als visagist aan de slag in de beauty branche. Dit kan zijn bij televisie, commercials, film, shows en fotoshoots.

Lees alle informatie over onze visagie opleidingen  of bel ons!

Ook organiseren wij regelmatig open dagen, waarbij je de Academy kunt bekijken, sfeer kunt proeven en tijdens een persoonlijk gesprek al je vragen kunt stellen.

Contact opnemen?

T: 085-070 25 80
M: academy@beautybureau.nl

visagie opleiding daarom wij

Uiterst professioneel. Voor mij is Beauty Bureau Academy the place to be als het gaat om het volgen van een opleiding tot visagiste. Bedankt voor de mooie opleiding en lekkere lunch en wie weet tot een later tijdstip.

Claudia Jansen

Beauty Bureau werkt professioneel en met veel persoonlijke aandacht. Dit heb ik zelf als erg prettig ervaren. Goede ervaren visagisten die weten waar ze het over hebben en erg enthousiast zijn over hun vak. Aanrader!

Margot van Veelen

Ik heb de 4daagse visagie opleiding gevolgd bij de Beauty Bureau Academy en werd super begeleid door zowel Ilse als Sandra. Beide dames zijn erg enthousiast, vertellen/delen graag over het visagie vak en leggen goed uit. Ontzettend veel geleerd in de 4 dagen! Daarnaast een erg mooie en nette locatie welke makkelijk bereikbaar is met het OV. Een aanrader!

Eline Kemperman

WhatsApp chat